Skip to main content

SSPL vuosikokous Kouvolassa

15.04.2024
SSPL vuosikokousosallistujia istumassa kokoustilassa, toiminnanjohtaja Ari Maskonen tilan etuosassa puhumassa

Suomen Sopimuspalokuntien Liiton vuosikokous pidettiin lauantaina 13.4.2024 Kouvolassa Sokos Hotel Vaakunassa. Paikalla kokouksessa oli reilu 30 henkeä ja edustettuina valtakirjoin 100 liiton jäsenpalokuntaa. Liiton puheenjohtaja Paula Werning avasi kokouksen ja kävi aluksi läpi liiton viimeaikaista toimintaa sopimuspalokuntien hyväksi ajoittain varsin haasteellisessa toimintaympäristössä. Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät vakiosasiat ja valittiin hallituksen jäsenet ja varajäsenet erovuoroisten tilalle.

Kokouksessa keskusteltiin Liiton toiminnasta ja sen tavoitteista. Jäsenistöstä nousi esiin toive vahvemmasta kannanotosta ja puuttumisesta sopimuspalokuntien toimintaa muuttaviin valtakunnallisiin ja paikallisiin toimiin. Keskustelua herätti esimerkiksi Sisäministeriön ohje pelastustoimen sukellus- ja pintapelastustoiminnasta sekä etenkin siellä esitetyt kuntoluokkavaatimukset. Kokouksessa omaa kotipalokuntaansa edustava, mutta Liitossa myös järjestöpäällikkönä työskentelevä Aleksi Peurala nosti esiin esimerkiksi kuntoluokkien perustuvan jo vuonna 2016 laadittuun kuntotestausohjeeseen, jonka avaaminen uuteen tarkasteluun olisi tehokkaampi vaikuttamistapa, kuin keskittyminen viilaaman siihen perustuvia myöhempiä ohjeita.

Erovuorossa olleiden hallituksen varsinaisten jäsenten tilalle valittiin jatkamaan seuraavat henkilöt tulevalle kahdelle kaudelle: 

Juho Luukko, Helsinki
Silvio Hjelt, Länsi-Uusimaa ja Itä-Uusimaa
Markku Kallio, Lappi
Aki Ukkonen, Satakunta.  

Erovuorossa olleiden hallituksen varajäsenten tilalle valittiin seuraavat henkilöt: 

Kari Jääskeläinen, Etelä-Savo (Luukon henkilökohtainen varajäsen) 
Jarmo Halonen, Pohjois-Pohjanmaa (Hjeltin henkilökohtainen varajäsen) 
Jussi Huhtinen, Etelä-Pohjanmaa (Kallion henkilökohtainen varajäsen) ja  
Janne Korhonen, Päijät-Häme (Ukkosen henkilökohtainen varajäsen)  

Hallituksessa jatkavat seuraavan kauden varsinaisista jäsenistä: Ermo Inkeroinen, Pohjois-Savo; Esa Järvenpää, Pirkanmaa; Tuomas Lemminkäinen, Kymenlaakso ja Hanna Pihanperä, Varsinais-Suomi, sekä varajäsenistä: Arto Perttula, Satakunta; Tapani Herrala, Etelä-Pohjanmaa, Ari Isokääntä, Pohjois-Pohjanmaa ja Heikki Mäkitalo, Varsinais-Suomi.

Suomen Sopimuspalokuntien Liiton hallituksen puheenjohtaja kansanedustaja Paula Werning avauspuheenvuorossaan SSPL vuosikokouksessa Kouvolassa