Skip to main content

Kroppa ja nuppi kuntoon

08.11.2017

 

Elintapoja kehittämällä voi parantaa jaksamistaan

Työterveyslaitos ja SSPL kannustavat sopimuspalokuntalaisia kehittämään elintapojaan vastaamaan raskaan työn vaatimuksia.

Teitkö uutena vuotena lupauksia liikunnan lisäämisestä, laihduttamisesta, paremmasta palautumisesta tai unesta? Jos into on jo hiipunut, löydät lisävinkkejä Työterveyslaitoksen ja SSPL:n yhdessä toteuttamasta Nyt laitetaan kroppa ja nuppi kuntoon –verkko-oppaasta. Kuntolaskuri kertoo millainen on tämänhetkinen toimintakykysi. Opas on kehitetty Työterveyslaitoksen koordinoimassa ja ESR:n rahoittamassa Kroppa ja nuppi kuntoon -kehittämishankkeessa, joka tuottaa tietoa, menetelmiä ja toimintamalleja terveyden ja toimintakyvyn edistämiseen ihmisille, jotka toimivat fyysisesti ja psyykkisesti kuormittavissa tehtävissä.

Koska yksin tekeminen käy helposti tylsäksi, ota tueksesi lähiyhteisö: perhe, kaverit tai palokuntayhdistys. Verkko-oppaan ohjeiden ja kuntolaskurin avulla jokainen voi arvioida konkreettisesti omaa tarvettaan ja mahdollisuuksiaan muutokseen.

Sivustolla on

  • testejä ja itsearviointimalleja, joilla voi arvioida omia elintapojasi ja kuntoasi
  • välineitä, joilla voit arvioida mikä on itse asiassa elämässäsi sinulle tärkeää ja mihin tulisi pyrkiä
  • konkreettisia käytännön ohjeita miten pääset alkuun.

Sisältöjä on kehitetty yhdessä sopimuspalokuntien liiton toimijoiden kanssa.

Kroppa ja nuppi -hankkeessa ovat mukana SSPL:n lisäksi mukaan Oulu-Koillismaan, Pirkanmaan ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitokset. Hanke on osa laajempaa TyhyverkostoX -hanketta. Ohessa lisätietoa verkko-oppaasta.

Työterveyslaitos ja Suomen Sopimuspalokuntien Liitto

Ladattavat dokumentit:

  1. Nyt laitetaan kroppa ja nuppi kuntoon –verkko-opas sopimuspalokuntalaisille