PALOKUNTASOPIMUKSET

Tältä sivulta löytyvät kaikki keskeiset asiakirjat liitetiedostoina, jotka liittyvät palokuntien sopimusjärjestelmään ja palokuntasopimuksiin alueellisessa pelastustoimessa.

Valtakunnallinen puitesopimus on Suomen Kuntaliiton ja Suomen Sopimuspalokuntien Liiton välinen sopimus, jolla on ohjattu vapaaehtoispalokuntien siirtymistä alueelliseen pelastustoimeen ja toimimista uudenlaisessa pelastustoimen ympäristössä.

Aluesopimusmalli on sopimusmalli alueen palokunnille yhteisten asioiden sopimisesta alueen pelastuslaitoksen kanssa.

Palokuntasopimusmalleja on ohessa kolmenlaisia. Palokuntasopimusmalli (perus) soveltuu suurimmalle osalle VPK-yhdistyksistä. Palokuntasopimus (dynaaminen malli) soveltuu sellaisille palokunnille, joilla valmius vaihtelee eri vuorokauden ja viikon päivien aikana. Sopimusmalli (palomiesyhdistykset) käsittää ne henkilökohtaisen sopimuksen sopimuspalokunnat, joiden palomiesyhdistyksissä on sellaista palvelua, jota voidaan tarjota alueelliselle pelastustoimelle yhdistyksenä.

Pisteyttämistaulukko on exel-taulukko, johon on suoraan sijoitettu soluihin laskukaavat. Sopimusjärjestelmään kuuluu, että kaikki alueen palokunnat pisteytetään tämän pisteyttämistaulukon avulla. Näin kaikille palokunnille saadaan oikeuden mukaisesti ja samoilla perusteilla sopimuskorvauksen perusteet. Alueosasto hyväksyy yhdessä pisteen hinnan ja se kerrotaan kunkin palokunnan saamalla pistemäärällä -> SOPIMUSKORVAUS.

SSPL on laatinut sopimisohjeen ja sopimustavoitteet ja sopimusprosessin kuvauksen. Ne löytyvät ohesta.

 

Yhteystiedot

Suomen Sopimuspalokuntien Liitto ry

Männistöntie 2 04500 KELLOKOSKI
toimisto(a)sspl.fi

Toiminnanjohtaja
Ari Maskonen
050 567 5179

Järjestöpäällikkö
Aleksi Peurala
040 080 3215